Findvej rummer en række avancerede genveje for at gøre livet lettere.

Du behøver ikke at spørge om tilladelse på forhånd til at “deep-linke” – Findvej er netop til for det samme. Du må linke frit direkte til adresser på Findvej, også med dynamisk genererede links og fra kommercielle hjemmesider. Men undlad at inkludere Findvej-siden i en frame på din egen hjemmeside.

Direkte link til adresse:

Det er let at linke direkte til en adresse. Man indtaster blot adressen, eventuelt efterfulgt af postnummer eller by:

Valgfri tekst og link i resultatet:

Resultatet viser som udgangspunkt en boble med adressen og et par hjælpelinks. Man kan også få sin egen tekst ind over adressen ved at tilføje et text-argument:

Man kan tillige tilføje et link til sin egen webside med link-argumentet:

Link til flere adresser:

Man kan linke til adskillige adresser på samme kort, blot ved at adskille adresserne med semikolon (;). Kortet bliver automatisk zoomet ind og centreret, så alle punkter er synlige:

Indstilling af zoom og korttype:

Man kan ydermere angive zoom-niveau fra 0 (mindst) til 19 (størst) samt kort-type fra 1 til 3 (henholdsvis vejkort, satellitkort og hybridkort) med argumenterne zoom og maptype:

Almindelige argumenter i URL’en:

Det er også muligt at angive værdierne som almindelige argumenter, hvis man føler at URLs bliver for mærkelige eller besværlige at arbejde med. Følgende argumenter er tilgængelige: address, zip, zoom, maptype, text, link:

Omvendt set er det også muligt at angive de fem første argumenter ved blot at kommaseparere dem i den førnævnte rækkefølge. Her må man godt udelade værdier undervejs:

Koordinater:

Man kan henvise til et bestemt punkt på forskellige måder – fx længde- og breddegrader, angivet som decimaltal. Enten som argumenter, eller blot som “breddegrad komma længdegrad”. På den måde kan man ydermere kombinere adresser med koordinater, hvis man vil henvise til begge dele:

Der er sjældent grund til at angive mere end fire decimaler. I Danmark svarer 0.0001 længdegrad til ca. seks meter, og 0.0001 breddegrad til godt elleve meter.

Det er også muligt at henvise til et punkt ud med Easting- og Northing-værdier (beregnet efter UTM zone 32):

Også her kan man tilføje valgfri tekst og link med text- og link-argumenterne.

Postnummer/by:

Man kan ligeledes nøjes med at linke til en by, hvis man ikke vil indikere et præcist punkt. Her udelader man blot adressen, og udfylder kun postnummeret:

Er der tale om et postnummer, kan man også blot angive det direkte i adresselinjen:

Ruteplaner:

Man kan linke direkte til en ruteplan, hvis man både udfylder address og zip (fra-adressen), samt daddress og dzip (til-adressen). Som i de andre tilfælde behøver man ikke at udfylde alle informationer:

Søg i browseren:

SøgeresultaterI de fleste browsere kan du tilføje Findvej som en søgemaskine direkte i programmet:

Tilføj Findvej som søgemaskine

Det betyder, at du kan finde adresser via søgefeltet øverst til højre. På den måde behøver du ikke at besøge Findvej-forsiden først.

Moderne browsere giver dig ydermere mulighed for at se en række forslag på vejnavne, mens du er i gang med at taste.

Du kan læse flere tips om søgemulighederne i browseren.

Genvejstaster:

Efter man har lavet en søgning, hvor der optræder flere resultater i søgeteksten, er det muligt at benytte genvejstasten og nummeret på resultatet. Vil man tilgå søgeresultat nummer 5 på listen, skal man trykke følgende:

  • Firefox: SHIFT-ALT-5
  • Opera: SHIFT-ESC og derefter 5
  • Internet Explorer: ALT-5 og derefter return