SafariEn simpel funktion på Findvej har fået Safari til at crashe. Det er en fejl i Safari (ingen side burde kunne få en browser til at crashe). Funktionen, der viser nærmeste station, er nu deaktiveret for Safari-brugere. Jeg er gået i gang med at grave lidt nærmere i den.

Det er en spøjs bug: Jeg har et helt almindeligt array. Outputter jeg det, rummer det [object NodeList] , og arrayNavn.length på arrayet giver også en fin værdi. Men når jeg tilgår arrayNavn[0], crasher Safari helt og holdent:

Exception: EXC_BAD_ACCESS
Codes: KERN_PROTECTION_FAILURE

Det er ikke så hensigtsmæssigt, må man sige. Det betyder dog, at jeg endnu en gang bliver forsinket i udviklingen, fordi tiden skal gå med at lave workarounds, finde ud af, hvad der udløser browser-bugs, isolere de områder og efterfølgende skrive en bugrapport til browserproducenten og håbe at man bliver taget alvorligt. Ikke desto mindre går der nok rigtigt mange måneder, før buggen fundet og fikset i koden, og browseren er opdateret – og ikke mindst blevet så udbredt, at man tør antage, at de fleste Safari-brugere har valgt at opdatere.